Σάββατο 18 Απριλίου 2020

«Πάρτι» με το #Σκοιλ_Ελικικού και τα ακατάληπτα Ελληνικά της τηλεκατάρτισης στα social media

Ποιος είναι ο Προσεμούμού και ποιο οι πολυανθεκλικ;
Η κυβέρνηση, εδώ και ένα μήνα περίπου, αποφάσισε να ενισχύσει τους επιστήμονες (γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς) με κάποια voucher των 600 ευρώ. Η υποχρέωση ήταν να δηλώσουν συμμετοχή σε ένα από τα προγράμματα τηλεκατάρτισης ιδιωτικών ΚΕΚ, όπου θα έπρεπε να συμπληρώσουν on line 100 ώρες “επιμόρφωσης”.

Αν και πολλοί θεώρησαν εξευτελιστική αυτή τη διαδικασία για επιστήμονες, έκαναν την καρδιά τους πέτρα και μπήκαν να “επιμορφωθούν”. Εκεί όμως, μ’ αυτά που συνάντησαν, κινδύνευσαν να ξεχάσουν κι αυτά που ήξεραν, όχι μόνο ως επιστημονική γνώση, αλλά και ως Ελληνική γλώσσα.
Ήδη αυτές οι θρυλικές πλέον τηλεκαρτέλες “επιμόρφωσης” κάνουν το γύρο του διαδικτύου και το hashtag #Σκοιλ_Ελικικού σαρώνει στο twitter.
Από πού ξεκίνησε όμως αυτή η ανακάληπτη φράση; Πρόκειται για μία καρτέλα που “επιμορφώνει” και περιλαμβάνει την αγνώστου πατρότητας λέξη. Μυστήριο επίσης παραμένει σ’ αυτή την καρτέλα ποια είναι “όλα τα παιδιά”


Η “γνώση” όμως δεν σταματά εδώ. Υπάρχουν και επιλογές όπου η απάντηση είναι πολύ εύκολη. Αρκεί να επιλέξεις μία από τις τρεις… ίδιες απαντήσεις:



Επανερχόμαστε στα χωράφια μιας άγνωστης Ελληνικής, όπου και οι επιστήμονες και όλοι μας αναρωτιόμαστε ποιος είναι ο Προσεμούμού και ποιο οι πολυανθεκλικ:



Και επειδή η επιμόρφωση έχει μπει στη νέα εποχή οι επιστήμονες μαθαίνουν και πώς να βγάζουν και να αναρτούν επιτυχείς σέλφι στο Instagram:

Όλα αυτά φυσικά δεν έμειναν ασχολίαστα από τους χρήστες του twitter οι οποίοι άρχισαν να “ζωγραφίζουν”

Πηγή:altsantiri.gr









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αγαπητοί αναγνώστες,

Εκτιμούμε ιδιαίτερα τις απόψεις και τις σκέψεις σας. Σας ενθαρρύνουμε να συμμετέχετε ενεργά στις συζητήσεις, με σχόλια που προάγουν την καλοπροαίρετη ανταλλαγή απόψεων.

Για τη διασφάλιση ενός πολιτισμένου και φιλικού περιβάλλοντος, παρακαλούμε να αποφύγετε σχόλια που περιέχουν:

Υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο.
Προσωπικές επιθέσεις ή μειωτικούς χαρακτηρισμούς.

Περιεχόμενο που παραβιάζει τη δεοντολογία ή τους κανόνες ευγένειας.
Η συντακτική ομάδα διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει σχόλια που δεν συμμορφώνονται με τους παραπάνω κανόνες, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη συνεργασία σας!

Aridaia-gegonota.blogspot.com

(3)